Alkoholbehandling uden kemi på professionelt misbrugscenter

06 oktober 2020 Astrid Pedersen

Har du igennem årene oparbejdet et massivt forbrug af alkohol – og ønsker du at give slip på afhængigheden? Så bør du kontakte et professionelt misbrugscenter med henblik på en effektiv alkoholbehandling.

Kan jeg ikke bare tage antabus?

Du har måske hørt om antabus som er et udbredt medikament når det handler om ambulant alkoholbehandling.

Antabus er et kemisk middel som indtages i pilleform. Hvis du drikker alkohol, mens du er i behandling med antabus vil det medføre opkastninger og andre sygdoms symptomer. Ideen er at antabus skal fungere som en slags aversions terapi som skal få alkoholikere til at holde sig fra flasken. Problemet er at antabus har temmelig lille effekt, og stort set ingen gavnlige virkninger på længere sigt. En antabus behandling virker kun så længe du indtager medikamentet.

Hvis du ikke er inkarneret alkoholiker er der selvfølgelig en vis sandsynlighed for at du kan holde dig ædru efter endt antabus behandling. Men rigtig mange falder i igen. Og så er der dem som trodser antabussen og drikker videre, sygdom og kvalme til trods. Disse symptomer er nemlig for det rene ingenting at regne i forhold til de abstinenser man som hardcore alkoholiker oplever hvis man ikke opretholder et vist indtag af alkohol.

Hvordan bliver jeg ædru på permanent basis?

Den eneste holdbare løsning er at gennemgå et intensivt behandlings forløb af længere varighed, og med mulighed for opfølgning. På den måde vil du nemlig få sikker grund under fødderne som tørlagt alkoholiker.

Under et behandlings forløb hos Behandlingscenter Stien vil du gennemgå terapi, på individuel basis såvel som i grupper. Behandlingen tager udgangspunkt i Minnesota kuren, som er blandt de former for alkoholbehandling med den højeste succes rate. Du kan læse mere om alkoholbehandling, og kontakte en af de dygtige misbrugskonsulenter hos Behandlingscenter Stien, via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder