Mindre varmeregning med nye yderdøre

29 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Med jævne mellemrum er det en god idé at gå ens bolig igennem og se, om den trænger til en kærlig hånd. Det gælder også ens døre og vinduer. Der kan være mange penge at spare på ens varmeregning f.eks. at udskifte ens døre og vinduer, der er mere og bedre isoleret end de nuværende.

Du kan se eksempler på døre og vinduer på klarfonster.se.

Jo bedre din bolig er isoleret og der forsvinder meget varme ud af vinduer og døre, der er dårlig isoleret, jo billigere bliver det at varme din bolig op. Der er dog flere ting du skal være opmærksom på, når du har fået udskiftet dine døre og vinduer. 

Ytterdörrar

Husk den vigtige udluftning

Når du har fået udskiftet dine døre og vinduer, er det vigtigt at du husker at lufte godt og grundig ud – dagligt. Du skal som minimum sørge for, at der bliver luftet ud to gange dagligt i 5-10 minutter. Det er ikke nok at du blot åbner et et vindue, der skal være gennemtræk. 

Årsagen til dette er, at jo bedre din bolig er isoleret, jo mindre kan luften selv sørge for at blive udluftet og du vil i stedet for få fugt og skimmelsvamp. Svimmelsvamp er farligt for dit helbred og samtidig vil fugten ødelægge dine nye døre og vinduer. 

Det har den ekstra fordel, at når der er udluftet vil din bolig nemmere blive opvarmet, så man skal ikke være bange for at man lukker varmen ud og det koster penge at udlufte. 

Når du skal have udskiftet dine vinduer og yderdøre, er det vigtigt at du får en professionel tømrer til at udfører opgaven. Det skyldes at du skal være sikker på at dørene og vinduerne sidder korrekt. Ellers kan du risikere at deres levetid være markant mindre. I værste tilfælde kan de risikere at falde ud.

Flere Nyheder